vaga-blogg (1).jpg

Vågå - bryggeanlegg Gjendeosen/Reinsvangen

«I bitende kulde står tre mann og borer foringsrør for ny brygge på Gjendeosen. Temperaturstokken viser helt ned mot minus 28 grader. Her får vi høre om hvordan FAS står på i både vær og vind på en plass man heller hadde ventet å se Monsen på tur og ikke en borerigg med staute karer fra FAS.»

I midten av september 2017 får vi tilslag på en jobb med ca. 610 meter med stålkjerner fordelt på 43 punkt i størrelse Ø90, Ø120 og Ø150. Borerigg Klemm 805 blir brukt på jobben.

Utfordringene i prosjektet er flere; forsinket levering av kranbil, forsinket utstikking av pelepunkt og støping av mager, store sprekker i fjell så man måtte injisere. Halvveis ut i jobben synker temperaturen og alt fryser før man vet ordet av det. Flere tonn med sement går med for å tette alle hullene, ved hjelp av en gysekonteiner og et kokoverk som står på for fullt for å varme opp sementen. Boringen ble ferdig fjerde desember og neste utfordring sto for tur; montering av stålkjerner. Mobilkran ble leid inn i en hel uke og kjerner ble montert. Men kulden er et faktum og det er rett og slett for kaldt for å gyse ferdig alle pelene. Helgen i uke 48 ble det mildere temperatur og vi setter alle kluter til for å få gjort ferdig jobben. Takk til våre arbeidere som stilte opp uten å blunke. Det er slik arbeidsmoral som driver FAS.

Fakta om prosjektet

Oppdragsgiver:

Brun Bygg AS

Kontraktsform:

NS 8416

Utført:

Stålkjerepeler

Tidspunkt:

2017

Omfang:

1,7 mill

Type arbeidDim.Mengde (m)Merknader
StålkjernepelerØ90170 m
StålkjernepelerØ120340 m
StålkjernepelerØ150100 m

Tilbake til referanser